Індійський хліб дуже відрізняється від європейського поняття хліба. В Індії хлібом називаються смажені товсті коржі з простого тесту. Солодкий смажений хлі Б часто готують з різними начинками. Це рецепт Солодкого смаженого хліба з горохової начинкою.

Склад:

Для начинки:

  • 2 склянки жовтого гороху половинками
  • 1/2 склянки води
  • 2 склянки неочищеного пальмового цукру
  • 1 чайна ложка кардамону, меленого
  • 1/2 чайної ложки мускатного горіха, меленого

Для тесту:

  • 2 склянки борошна
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • 1/2 чайної ложки куркуми
  • 1 стакан води
  • 1 столова ложка вершкового масла

Спосіб приготування:

  • Залийте горох водою, щоб вона його повністю покривала. Вимочіть 4 години і просушіть. Потім залийте горох 0,5 склянки води і варіть до м’якості. Якщо вся вода вбереться в горох, а він ще не буде готовий, долийте ще 0,5 склянки води, доливайте воду в міру необхідності, поки горох не звариш. Просушіть горох, додайте пальмовий цукор і ретельно перемішайте. Потім зворотною стороною ложки розімніть суміш в пюре.
  • Нагрійте це пюре на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки воно не загусне. Зніміть з вогню, додайте кардамон і мускатний горіх, перемішайте. Зліпити з отриманої суміші 20 невеликих кульок, відкладіть в сторону. Це буде начинка для нашого солодкого хліба.
  • Змішайте борошно, рослинне масло і куркуму. Поступово додавайте воду по 0,5 склянки за раз, ретельно перемішуючи після кожного додавання, поки не вийде густе липке тісто. Скачайте з тіста 20 кульок.
  • Посипаною борошном качалкою розкачати кульки тесту на раду. Покладіть на кожен круг по кульці начинки і заліпити краї тіста навколо начинки, щоб вийшли пиріжки. На посипаною борошном поверхні розкачайте пиріжки в круглі коржі.
  • Обсмажте коржі з обох сторін на гарячій сковороді до коричневого кольору. Готовий Солодкий смажений хліб Викладіть на блюдо і змастіть вершковим маслом.