Спагеті з м’ясним соусом — родич італійської пасти Феттучіні, тільки замість локшини використовуються довгі тонкі макаронні вироби — спагетті. Щоб отримати вегетаріанське блюдо, можна в цьому рецепті опустити м’ясний фарш, тоді у вас вийде спагетті з грибами в томатному соусі. Також спагетті з м’ясним соусом можна урізноманітнити овочами, наприклад, болгарським перцем і / або морквою, додавши їх в м’ясний соус.

Склад:

  • 400 грам томатного соусу
  • 300 грам томатної пасти
  • 2/3 склянки води
  • 1 маленька цибулина, дрібно нарізана
  • 1 зубчик часнику, роздавлений
  • 80 грам маринованих грибів, разом з рідиною з банки
  • 1/2 чайної ложки мускатного горіха, меленого
  • 1/2 склянки цукру
  • 450 грам нежирного м’ясного фаршу
  • 1/2 склянки томатного соку
  • 1/2 склянки сиру Пармезан, тертого
  • 220 грам спагетті

Спосіб приготування:

  • У каструлі змішайте томатний соус, томатну пасту, воду, цибулю, часник, гриби з рідиною, мускатний горіх і цукор. Доведіть до кипіння на середньому вогні.
  • Розігрійте духовку до 120 градусів. Перелийте соус в форму для запікання, накрийте фольгою і готуйте його в духовці 2 години. Ви можете гасити томатний соус на плиті, якщо є можливість зробити дуже слабкий вогонь. Потім додайте в томатний соус м’ясний фарш, перемішайте і готуйте ще 1 годину.
  • Потім додайте томатний сік і сир Пармезан, перемішайте і тушкуйте ще 20 хвилин.
  • Поки готується соус, зваріть спагетті, дотримуючись інструкцій на упаковці, до стану «майже готові», тобто всередині спагетті повинні бути ще злегка сируватими. Переварені спагетті занадто м’які і злипаються.
  • Відкиньте спагетті на друшляк і дайте воді стекти. Викладіть спагетті в глибоке блюдо, зверху залийте м’ясним соусом. Подавайте Спагеті з м’ясним соусом гарячим.