Назва «Олів'є» походить від прізвища Люсьєна Олів'є, шеф-кухаря московського ресторану французької кухні «Ермітаж», який створив це блюдо в 60-х роках 19 століття. Рецепт салату олів'є, придуманий Люсьєном Олів'є - навіть не салат, а блюдо з м'яса, политого майонезом і прикрашеного овочами, але російські відвідувачі ресторану змішували м'ясо і овочі з майонезом, вони не були естетами. Блюдо вважається французьким, але в усьому світі відомо як «Російський салат». З плином часу рецепт зазнав масу змін - продукти замінялися на більш доступні і дешеві. Наведу вам оригінальний Справжній рецепт салату олів'є від Люсьєна Олів'є.
Склад:
- 3 штуки обсмажених рябчиків
- 5 яєць, зварених круто
- 5 свіжих огірків або великих корнішонів
- 200 грам оливок
- 200 грам майонезу Провансаль
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 15 ракових шийок
- 5 листя салату
- 3 трюфеля
- 1 стакан ланспік (желе з м'ясного бульйону)
Спосіб приготування:
- М'ясо смажених рябчиків наріжте дрібними кубиками, змішайте з оливками. В окремій мисочці майонез змішайте з соєвим соусом, залийте цією сумішшю рябчиків з оливками, гарненько перемішайте.
- На блюдо покладіть салатні листя, зверху на них викладіть рябчиків. Яйця і огірки наріжте дрібними кубиками, викладіть зверху на м'ясо.
- Прикрасьте олів'є раковими шийками, дрібно нарізаними трюфелями і ланспіком. Такий справжній рецепт салату олів'є від французького кухаря.