У сьогоднішньому, швидко мінливому світі, пристрій під назвою ‘мультиварка’ (також відома як «скороварка ‘) реально може допомогти заощадити час! Мультиварка дозволяє готувати їжу перед початком роботи або у зручний час протягом дня. Готує їжу вона сама, тобто її можна залишити без нагляду, поки ви зайняті іншими речами. Процес приготування спланований таким чином, що обід буде готовий якраз до часу прийому їжі.

Так що, тепер вам не потрібно годинами стояти біля плити після роботи, коли ви і так втомлені і голодні!

Мультиварка — це дуже простий електричний прилад: під щільно закритою кришкою, їжа готується при низькій температурі протягом тривалого періоду часу. Багато людей думають, що в ній можна готувати тільки рагу або супи. Але, справа в тому, що в скороварці можна приготувати все що завгодно! М’ясні і вегетаріанські страви, супи, і навіть десерт!

Мультиварка для плити
Можна придбати скороварку із знімною чашею. Вона може бути встановлено на базову станцію, і поміщена на плиту. Якщо хочете, то можете приготувати м’ясо або овочеве соте, і при цьому не буде ніякої додаткової брудного посуду. Ви також можете підготувати інгредієнти напередодні ввечері, поставити каструлю в холодильник, і приготувати все наступного ранку.

Розміри мультіварок бувають різні: від 1,5 літра до 7 літрів (1 літр = 4 склянки). Виберете ту, яка б відповідала вашій родині.

Зробіть тестовий запуск — виберіть рецепт, і зробіть пробний прогін у вихідні, коли будете вдома. Таким чином, ви зможете стежити за ходом приготування, і зверніть увагу на необхідне для готування час. Більшість мультіварок мають низькі, середні і високі налаштування. Завдяки цим налаштувань, процес приготування їжі відбувається при різних температурах, в залежності від виробника. Навіть дві різні скороварки від одного виробника можуть готувати один і той же рецепт з різною кількістю необхідного часу.

Заповніть агрегат тільки на 1/2 або на 2/3 — якщо мультиварка буде занадто повною, то їжа не стане готуватися рівномірно.

Не відкривайте кришку! — Кожен раз, коли ви піднімаєте кришку, може знадобитися близько 20 хвилин, щоб повернути втрачене тепло, таким чином, збільшуючи час приготування.

Тест на ступінь готовності — використовуйте харчової термометр, щоб переконатися, що м’ясо досягає безпечної внутрішньої температури.

Тепер коли ви визначилися з вибором мультиварки пора подбати і з рецептами для неї, наприклад м’ясо в мультиварці один з таких рецептів. Велика кількість докладних рецептів з фото. Бери і готуйте все просто! Приємного вам апетиту!