У рисовий Суп з яйцем і лимоном можна за бажанням додати куряче філе або грудку, нарізану невеликими кубиками. За цим рецептом суп виходить дуже легкий і дієтичний, але все одно, шалено смачний.
Склад:
- 4 склянки курячого бульйону
- 1/3 склянки рису
- 2 яйця
- 4 столові ложки лимонного соку
- 2 чайні ложки свіжої петрушки, дрібно порізаної
- 4 тоненькі дольки лимона для прикраси
Спосіб приготування:
- У великій каструлі на сильному вогні доведіть до кипіння курячий бульйон, потім зменшіть вогонь до мінімуму, додайте в бульйон рис і перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і варіть рис 10-15 хвилин, поки рис не стане м'яким.
- У маленькій мисочці збийте віночком сік лимона і яйця. Злийте 2 склянки бульйону з каструлі з рисом. Поступово влийте цей бульйон в збиті яйця, продовжуючи збивати, вливайте бульйон дуже повільно потроху за раз, інакше яйця зваряться.
- Влийте отриману суміш у каструлю з бульйоном і рисом, все перемішайте. Зверху посипте петрушкою, розлийте по тарілках, прикрасьте лимонними часточками. Подавайте Суп з яйцем і лимоном гарячим.