Осінь — пора вилазок на природу, пікніків і шашликів. М’ясо, смажене на решітці гриль незрівнянно смачніше традиційних шашликів на шампурах. Тим більше, що на гриль до м’яса можна додати грибочки і овочі за смаком. А Свинячі ребра на грилі ще і смажаться в два рахунки! Свинячі ребра, замариновані з використанням меду і смажені на грилі, виходять дивно ніжними і соковитими, а чудовий запах печених печериць заповнить всю поляну.

Склад:

  • 1 кілограм свинячих ребер (стрічки 8-10 сантиметрів шириною)
  • 1 невелика цибулина, дрібно порізана
  • 100 грам кетчупу або томатного соусу
  • 1 столова ложка меду
  • 2 столові ложки білого оцту
  • 200 грам свіжих печериць, нарізаних скибочками
  • 2 кабачка цукіні, нарізаних кільцями (можна замінити на баклажани або болгарський перець)
  • 1 пучок свіжої петрушки, дрібно нарізаною
  • 1 пучок зеленої цибулі, дрібно нарізаного
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю

Спосіб приготування:

  • У миску викладіть ребра, додайте цибулю, перемішайте і залиште на 30 хвилин. Потім в маленькій мисочці змішайте кетчуп, мед і оцет, додайте до ребер, перемішайте.
  • В іншій мисці змішайте зелену цибулю, петрушку, сіль, перець і рослинне масло. Додайте в миску шампіньйони і цукіні, залиште на 15 хвилин. Коли гриби і овочі замаринується, викладіть їх на решітку гриля і обсмажуйте, періодично перевертаючи, близько 15-ти хвилин до м’якості.
  • Потім викладіть на решітку свинячі ребра і обсмажуйте, також перевертаючи, протягом 15-20 хвилин до утворення скоринки. Подавайте ребра гарячими з печеними грибами і овочами.