Осінь - пора вилазок на природу, пікніків і шашликів. М'ясо, смажене на решітці гриль незрівнянно смачніше традиційних шашликів на шампурах. Тим більше, що на гриль до м'яса можна додати грибочки і овочі за смаком. А Свинячі ребра на грилі ще і смажаться в два рахунки! Свинячі ребра, замариновані з використанням меду і смажені на грилі, виходять дивно ніжними і соковитими, а чудовий запах печених печериць заповнить всю поляну.
Склад:
- 1 кілограм свинячих ребер (стрічки 8-10 сантиметрів шириною)
- 1 невелика цибулина, дрібно порізана
- 100 грам кетчупу або томатного соусу
- 1 столова ложка меду
- 2 столові ложки білого оцту
- 200 грам свіжих печериць, нарізаних скибочками
- 2 кабачка цукіні, нарізаних кільцями (можна замінити на баклажани або болгарський перець)
- 1 пучок свіжої петрушки, дрібно нарізаною
- 1 пучок зеленої цибулі, дрібно нарізаного
- 3 столові ложки рослинної олії
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
Спосіб приготування:
- У миску викладіть ребра, додайте цибулю, перемішайте і залиште на 30 хвилин. Потім в маленькій мисочці змішайте кетчуп, мед і оцет, додайте до ребер, перемішайте.
- В іншій мисці змішайте зелену цибулю, петрушку, сіль, перець і рослинне масло. Додайте в миску шампіньйони і цукіні, залиште на 15 хвилин. Коли гриби і овочі замаринується, викладіть їх на решітку гриля і обсмажуйте, періодично перевертаючи, близько 15-ти хвилин до м'якості.
- Потім викладіть на решітку свинячі ребра і обсмажуйте, також перевертаючи, протягом 15-20 хвилин до утворення скоринки. Подавайте ребра гарячими з печеними грибами і овочами.