Телятина запечена в духовці

Відмінний, нескладний рецепт — Телятина, запечена в духовці, хороший вибір для романтичного або сімейної вечері. Рецепт дуже простий, впорається навіть недосвідчений в кулінарних справах людина. До речі, цей рецепт буде відмінним вибором на майбутній День Святого Валентина. А чоловікам на замітку — попереду ще 8 Березня, так що пора починати тренуватися готувати для своєї коханої.

Я рекомендую використовувати телятину для цього рецепта, але часто її буває важко дістати, плюс вона дорожче яловичини. Можна використовувати і яловичину, в такому випадку необхідно трохи збільшити час запікання.

Складові

  • 1 — 1. 5 кілограма телятини
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 2-3 ложки гірчиці з цільних зерен, для обмазування
  • 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю
  • 1/2 чайної ложки меленого коріандру
  • Сіль за смаком

Викладаємо в миску гірчицю, додаємо спеції і розчавлює зубчики часнику. Ретельно все перемішуємо.

Я зазвичай беру скляну ємність для мікрохвильовки, викладаю її фольгою для запікання, на неї викладаю м’ясо, натираю його сіллю. Потім обмазую його сумішшю з гірчиці, перцю і коріандру з часником. Головне — переконайтеся, що ви рівномірно обмазали м’ясо. Потім складаю фольгу, загортаючи м’ясо в неї і залишаю на півгодини-годину, щоб промаринувалося.

До речі, дуже здорово буде, якщо залишити м’ясо маринуватися на ніч або на добу — запечена телятина вийде ще смачніше

Отже, закінчили з маринадом — тепер розігріваємо духовку до 180-200 градусів і ставимо м’ясо запікатися на 3 години. Хто любить посочнее — запікаємо трохи менше, для яловичини — час збільшуємо, не забувайте.

Ось такий нескладний рецепт. Подавати можна гарячої, можна охолодити. До речі, Телятина запечена в духовці і нарізана на тонкі шматочки, чудово підходить для бутербродів.
Непоганим доповненням до столу буде класичний рецепт салату «Мімоза»

Смачного

А якщо з усіх видів м’яса ви віддаєте перевагу баранину, якщо вам подобається смак молодого ягняти, спробуйте приготувати запечене ягня. Він незрівнянний не тільки в свято Пасхи, а й в будь-який інший день!