Тісто для лазаньї можна купити в супермаркетах, а можна приготувати в домашніх умовах. Якщо у вас є борошно з твердих сортів пшениці, використовуйте її для приготування тіста, змішавши наполовину зі звичайною білою мукою, тоді лазіння буде краще зберігати форму. Якщо борошна з твердих шарів пшениці немає, використовуйте звичайну муку.

Склад:

  • 4 яйця
  • 400 грам борошна (200 грам з твердих сортів пшениці і 200 грам звичайної)

Спосіб приготування:

  • Розбийте яйця в миску і злегка збийте виделкою. Борошно висипте на стіл і зробіть в ній невелике заглиблення. Вилийте збиті яйця в це поглиблення і замісити руками круте тісто. Місити потрібно починати відразу, інакше яйця розтечуться по столу.
  • Якщо тісто клеїться до рук, додайте ще трохи борошна, а якщо воно виходить занадто сухим, додайте столову ложку холодної води. Однак не захоплюйтеся — чим більше таких «добавок», тим менше тісто буде схоже на тісто для лазаньї. Коли тісто стане м’яким і пружним, вимийте руки.
  • Загорніть тісто в харчову фольгу або плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин. Потім розкачати тісто качалкою на пласти товщиною 1,5 міліметра, розкладіть на столі, щоб вони не стикалися один з одним, накрийте рушником і дайте трохи підсохнути. Якщо ви не збираєтеся готувати лазанью прямо зараз, кожен аркуш тесту можна заморозити і використовувати тоді, коли вони знадобляться.
  • Перед приготуванням лазаньї у великій каструлі закип’ятіть воду, злегка посоліть її. Акуратно занурте в воду 1 лист Тесту для лазаньї і прокип’ятіть його буквально кілька секунд. Потім вийміть його і занурте в каструлю з холодною водою також на кілька секунд. Тісто для лазаньї готове, його можна викладати в форму для запікання.