Наполеон люблять багато хто, але не всі знають, що приготувати його можна простим способом, що значно економить час, якого і так не вистачає.

Приготуйте спочатку все, що необхідно в цьому випадку, а саме вам знадобляться:
склянка борошна,
стакан сметани (кулінарії стакан — це двісті грам).
Крім того, ще:
куряче яйце,
половина ложечки соди,
пакет ваніліну.
Для крему придбайте в магазині:
склянка молока,
двісті грам масла,
склянка цукру.
Борошно у кожної господині є в запасі, а для крему її потрібно всього дві ложки.

Якщо ви переконалися, що все потрібне у вас є, приступайте до випічки.

Приготування торта Наполеон на сковороді.
В першу чергу добре перемішайте або збийте сметану з яйцем, поступово додайте сюди ж і цукор, не переставайте перемішувати. А ось борошно краще розмішати в невеликій кількості рідини, розбити всі грудочки, потім поступово додати всю суміш зі сметаною і продовжувати заміс.

Розділіть ваше тісто на кілька частин, дивлячись скільки пампушок ви хочете зробити, адже торт може бути будь-якого розміру в діаметрі. Кожна кулька тесту розкачайте в тонкий корж, який потрібно обсмажити на сухій сковорідці з двох сторін.

Крем для цього торта можна приготувати заздалегідь або перед замісом тесту. Спочатку прокип’ятіть молоко, додайте борошно (як і писала вище попередньо розчиніть в мало кількості молока). Якщо борошно добре розчинилася, грудочок немає, ставте на вогонь і варіть хвилин п’ять після закипання. Остудити крем можна швидше, якщо поставите каструлю в холодну воду. Масло, до змішування з цукром, має бути розм’якшеним, збийте цю суміш міксером, поступово додайте молочну суміш і бийте до готовності, в кінці додайте ванілін.

Візьміть блюдо потрібного розміру для збору торта. Кожну пампушку акуратно змастіть кремом, залиште для верхньої трохи більше, ніж для прошарку.

Якщо у вас залишилися шматочки пампушок, добре просушіть їх на сковороді, потім розімніть каталкою в крихту, для присипки країв торта. Запудрити пиріг можна панірувальними сухарями. Той, хто любить дуже солодке, можна використовувати солодке печиво, воно легко кришиться. Прикрасити торт можна порошком какао і тертим шоколадом, застосуєте фантазію.