Червона капуста, так само як і білокачанна, дуже популярна в німецькій кухні. Тушкована червона капуста - пікантне і яскраве блюдо, ідеально поєднується з яловичиною, свининою чи дичиною, може послужити прекрасним доповненням до печеної свинини. Оцет, завдяки що міститься в ньому кислоти, зберігає яскравий колір Гасінні червоної капусти.
Склад:
- 2 шматочки бекону, нарізаних кубиками
- 2 столові ложки рослинної олії
- 1 середня цибулина, очищена і дрібно порізана
- 1 кілограм червоної капусти, подрібненої
- 1 середнє яблуко, очищене від насіння і подрібнене
- 5 цілих гвоздик
- 2 лаврові листки
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/8 чайної ложки чорного меленого перцю
- 1/2 склянки червоного винного оцту
Спосіб приготування:
- У великій каструлі з товстим дном нагрійте рослинну олію на вогні вище середнього, і обсмажте бекон до утворення коричневої скоринки. Додайте цибулю і продовжуйте обсмажувати, помішуючи, поки він не стане прозорим.
- Додайте в каструлю капусту і добре перемішайте. Потім додайте інші інгредієнти і знову перемішайте. Накрийте каструлю кришкою, знизьте вогонь до мінімуму і тушкуйте близько 1 години, поки червона капуста не стане м'якою. Подавайте Тушковану червону капусту гарячої, по можливості вийнявши гвоздики.