Червона капуста, так само як і білокачанна, дуже популярна в німецькій кухні. Тушкована червона капуста — пікантне і яскраве блюдо, ідеально поєднується з яловичиною, свининою чи дичиною, може послужити прекрасним доповненням до печеної свинини. Оцет, завдяки що міститься в ньому кислоти, зберігає яскравий колір Гасінні червоної капусти.

Склад:

  • 2 шматочки бекону, нарізаних кубиками
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 середня цибулина, очищена і дрібно порізана
  • 1 кілограм червоної капусти, подрібненої
  • 1 середнє яблуко, очищене від насіння і подрібнене
  • 5 цілих гвоздик
  • 2 лаврові листки
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/8 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1/2 склянки червоного винного оцту

Спосіб приготування:

  • У великій каструлі з товстим дном нагрійте рослинну олію на вогні вище середнього, і обсмажте бекон до утворення коричневої скоринки. Додайте цибулю і продовжуйте обсмажувати, помішуючи, поки він не стане прозорим.
  • Додайте в каструлю капусту і добре перемішайте. Потім додайте інші інгредієнти і знову перемішайте. Накрийте каструлю кришкою, знизьте вогонь до мінімуму і тушкуйте близько 1 години, поки червона капуста не стане м’якою. Подавайте Тушковану червону капусту гарячої, по можливості вийнявши гвоздики.