Тушкована курочка, замаринована з використанням свіжого кореня імбиру, урізноманітнює ваше меню. Імбир надає курочку пряний аромат і смак, властивий східній кухні. Щоб куряче м'ясо краще промаринувалося, зніміть попередньо з нього шкірку і готуйте тушковану курочку без неї. Також можна використовувати куряче філе або грудки, нарізані порційними шматочками. Як гарнір відмінно підійде рис з кукурудзою або рисова локшина.
Склад:
- 8 штук курячих стегон або гомілок, без шкірки
- 1 столова ложка свіжого кореня імбиру, дрібно нарізаного
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 2 столові ложки рослинної олії
- 1/2 маленької цибулини, дрібно нарізаною
- 2 склянки води
- 1 столова ложка цукру
- 2 столові ложки рибного соусу
Спосіб приготування:
- У маленькій мисочці змішайте імбир, сіль і перець. Засипте цією сумішшю курку, дайте постояти при кімнатній температурі близько 30-ти хвилин.
- У великій неглибокої сковороді на сильному вогні нагрівайте масло. Викладіть в сковороду цибулю і смажте його, не закриваючи кришкою і часто помішуючи, 2-3 хвилини, поки цибуля не стане м'яким.
- Викладіть в сковороду курку, додайте воду, цукор і рибний соус. Накрийте кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму. Гасіть близько 45 хвилин.
- Подавайте Тушковану курочку в гарячому вигляді з відвареним рисом або локшиною.
Спробуйте також куряче соте з грибами з колекції рецептів французької кухні. Пальчики оближеш!