Німецька національна кухня славиться своєю випічкою. Звичайно, німецькі кулінари не обійшли увагою усіма улюблені різдвяні канікули. Печиво з корицею, печиво з прянощами і безліч інших різноманітних ласощів традиційно печуть в Німеччині під час новорічних свят. Пропоную вашій увазі ще один рецепт традиційного новорічного печива — Ванільні кренделі. До речі, саме німецькі булочники придумали складати тісто в кренделі.

Склад:

Для крендельков:

  • 250 грам вершкового масла, розм’якшеного
  • 180 грам цукру
  • 1 пакетик ванілі (2 грами)
  • 2 яєчних жовтки
  • 400 грам борошна
  • 50 грам волоських горіхів, мелених

Для покриття (2 варіанти):

  • 1 яєчний жовток, злегка збитий + 2 чайні ложки цукру
  • Шоколадна глазур

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко застеліть пергаментним папером.
  • У невеликій мисці збийте вершкове масло і цукор до кремоподібній однорідної маси, додайте ваніль і яєчні жовтки, ретельно перемішайте.
  • Потім додайте борошно, волоські горіхи і замісити густе однорідне тісто. Накрийте миску кришкою і поставте його в холодильник на 2-3 години.
  • Потім скачайте з тіста тонкі трубочки довжиною 5-6 сантиметрів і складіть з них кренделі.
  • Викладіть кренделі на пергамент, пензликом змастіть верх крендельків яєчним жовтком, і зверху посипте цукром. Випікайте ванільні кренделі в середині духовки кілька хвилин, поки вони не підрум’яняться.
  • Якщо ви хочете покрити кренделі шоколадною глазур’ю, спочатку спечіть їх, а потім занурте спечені кренделі в гарячу шоколадну глазур.
  • Перед подачею Ванільні кренделі остудіть до кімнатної температури.

Якщо ви любитель солодкого, то не обов’язково чекати новорічних свят, щоб насолодитися витонченим смаком ванільних крендельков. А ще дуже рекомендую торт зі сметани — просто пальчики оближеш!