Класичний пудинг стіки-тоффі.

Складові:
• Вершки тридцяти трьох відсотків жирності;
• Велика морська сіль;
• Фініки без кісточок;
• Пшеничне борошно;
• Сода;
• Оливкова олія;
• Цукор Демерара;
• Розпушувач;
• Вершкове масло;
• Сметана тридцяти відсотків жирності;
• Курячі яйця.

Вивалити на місткою сковорідці вісімдесят грам вершкового масла, влийте вісімдесят мілілітрів вершків, така ж кількість грам цукру Демерара (не обов’язково саме такий, можна замінити на тростинний), і киньте зовсім трохи морської солі. Все це добре перемішайте до стану однорідності, і нехай цей смачний соус доходить до готовності протягом п’яти хвилин.

Вісімдесят грам фініків, позбавлених кісточок, максимально дрібно нарубати, насипте щіпку соди, киньте в каструльку і налийте туди гарячу воду. Грам сто цукру перемішайте з олією оливковою. Збийте одне куряче яйце, приєднайте його до суміші з цукру і масла, знову ретельно змішайте.

Вісімдесят грам пшеничного борошна з’єднайте з розпушувачем, сіллю на кінчику ложки, влийте туди солодку яєчну суміш. Тісто практично готове, залишається тільки кинути туди фініки.

В круглих формочках розташуйте тісто, оберніть фольгою і відправте на спекотні канікули в розігрітій на 180 градусів духовці, триватиме які повинні двадцять п’ять-тридцять хвилин.

Розмістивши неймовірно апетитний і смачний десерт на тарілочці, не забудьте облити його теплим соусом, а збоку покладіть велику ложку холодної сметани.