Традиційно крашанки в Греції фарбують в яскраво-червоний колір. Він символізує яскраво-червону кров Ісуса.Фарбованими яйцями прийнято пригощати родичів і друзів під час страсного тижня (тиждень перед Великоднем). У притулках в день Пасхи накривається благодійний стіл, на якому також традиційно присутніФарбовані яйця.

Склад:

  • 1 упаковка червоного харчового барвника
  • 1/2 склянки білого оцту
  • 18 яєць кімнатної температури
  • 2 столові ложки рослинної олії

Спосіб приготування:

  • Розведіть фарбувальний порошок оцтом у великій каструлі, додайте теплу воду, щоб можна було повністю покрити яйця.
  • Доведіть воду до кипіння і дайте покипіти 5 хвилин, постійно помішуйте, щоб барвник рівномірно розподілився в воді. Зніміть каструлю з вогню і викладіть в неї яйця. Знову поставте каструлю на слабкий вогонь і варіть близько 40 хвилин.
  • Витягніть Фарбовані яйця з каструлі і охолодіть. Змочіть рушник оливковою олією і протріть їм яйця для блиску.

Більше рецептів пасхального меню ви можете знайти у відповідному розділі.