Великодні ляльки — це традиційне німецьке пасхальне печиво з листкового тіста з яйцями, яке печуть у вигляді ляльок для частування маленьких дітей. Великодні ляльки з листкового тіста тримають в руках крашанки. Ще один варіант пасхального частування — великодній хліб з дріжджового тіста з запеченими в ньому цілими яйцями.

Склад:

  • 450 грам замороженого листкового тіста, оттаявшего, але ще холодного
  • 4 яйця, зварених круто, неочищених
  • 2 склянки молока
  • Смородини (сушені або заморожені) і мигдаль для осіб

Спосіб приготування:

  • Розділіть тісто на 4 рівні частини. Це будуть 4 ляльки.
  • Від однієї частини отщіпніте третину, половину цієї третини скачайте в кульку (це буде голова), а з другої половини зробіть смужку (це будуть руки). Решта дві третини тіста скачайте в широку ковбасу, довжиною 12 сантиметрів (це буде тулуб).
  • Покладіть тулуб на змащене маслом деко. Втисніть яйце в верхню частину тулуба, зверху покладіть смужку і прикріпіть їх до тулуба. Прикріпіть до тулуба голову. Гострим ножем розрізати нижню частину тулуба, щоб вийшли ноги, розділіть їх. Так само зліпите інших трьох ляльок.
  • Накрийте ляльок вологим рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Потім умочіть їх в мисці з молоком і поверніть на деко.
  • Розігрійте духовку до 190 градусів. Випікайте Великодніх ляльок близько 10-ти хвилин. Дістаньте печиво з духовки, втисніть чорну смородину на місце очей і рота, мигдаль на місце носа і поверніть в духовку. Випікайте Великодніх ляльок Ще близько 15-ти хвилин, поки тісто не придбає золотаво-коричневий відтінок.

А в Швейцарії на Великдень традиційно печуть рисовий торт — ну дуууже смачно! Більше рецептів пасхального меню ви можете знайти у відповідному розділі.