Цей Рисовий торт традиційні печуть в Швейцарії на Великдень. Спочатку, коли я почула назву, я подумала, що це щось, схоже на рисовий пудинг. Але це не зовсім те ж саме, тому що спочатку для рисового торта рис вариться у воді звичайним способом, тобто він не виходить таким оксамитовим. Однак торт вийде більш ніжним, якщо зварений рис перемолоти в блендері.

Склад:

  • 1,5 склянки і 1 столова ложка борошна
  • 1/2 склянки і 1 столова ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • 11 столових ложок холодного вершкового масла
  • 1/2 склянки Довгозернистий рису
  • 3 склянки молока
  • 2 чайні ложки лимонної цедри, меленої
  • 1/2 склянки смаженого мигдалю, дрібно нарізаного
  • 3 яйця
  • 1 столова ложка цукрової пудри

Спосіб приготування:

  • Змішайте 1,5 склянки борошна, 1 столову ложку цукру, 0,5 чайної ложки солі і розпушувач тесту в блендері. Додайте 10 столових ложок вершкового масла і перемішайте в імпульсному режимі, поки масло не подрібнити до шматочків розміром з горошину. Додайте в блендер 3 столові ложки холодної води, перемішайте в імпульсному режимі ще 3-4 рази. Тісто має бути розсипчастим.
  • Викладіть тісто з блендера на присипану борошном поверхню і легкими ударами сформуйте з нього круглий коржик. Загорніть тісто в харчову плівку і покладіть в холодильник мінімум на 1 годину.
  • Трилітрову каструлю наповніть наполовину водою і доведіть до кипіння. Засипте рис, зменшіть вогонь до нижче середнього і варіть близько 15-ти хвилин, поки рис не стане м’яким. Потім злийте з каструлі воду, промийте рис і поверніть його в каструлю. Додайте молоко, що залишилося 1 столову ложку вершкового масла, 0,5 склянки цукру і 0,5 чайної ложки солі. Доведіть до кипіння на середньому вогні. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте приблизно 25 хвилин, поки рисова суміш не загусне.
  • Поставте каструлю у велику миску з холодною водою, щоб охолодити суміш, дайте постояти 10 хвилин. Викладіть суміш в блендер і ретельно перемішайте, викладіть в миску, додайте лимонну цедру. У маленькій мисочці змішайте мигдаль і 1 столову ложку борошна, додайте в миску до рисової суміші. Забивати яйця по одному за раз, ретельно перемішуючи після додавання кожного яйця.
  • Поставте решітку духовки в саме нижнє положення і розігрійте духовку до 350 градусів. Дістаньте тісто з холодильника і викладіть на присипану борошном поверхню, злегка посипати борошном зверху. Качалкою злегка промніте тісто, щоб воно розм’якшилися. Розкачайте корж до 30-ти сантиметрів в діаметрі. Перекладіть корж у форму для запікання діаметром 25 сантиметрів і щільно притисніть тісто на дно форми, краю загніть на стінки форми. Викладіть рисову начинку зверху на тісто.
  • Запікайте Рисовий торт близько 35-ти хвилин, щоб рисова суміш стала золотистого кольору. Охолодіть торт, посипте цукровою пудрою і подавайте.

Більше рецептів пасхального меню ви можете знайти у відповідному розділі.