У давні часи люди традиційно на Великдень приносили в жертву за свої гріхи молодого ягняти. З тих пір у всьому світі прийнято готувати м’ясо молодого ягняти в знак все того ж жертвопринесення. Це найпростіший рецепт пасхального Запечене ягня, який я коли-небудь бачила, спробуйте

Склад:

  • 2 кілограми м’яса молодого ягняти, включаючи м’ясо з поперекової частини, ребра і т. Д.
  • 2 чайні ложки солі
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю
  • 1/3 склянки оливкової олії
  • 2 лаврові листки
  • 1 велика червона цибулина, нарізана тонкими кільцями

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 260 градусів.
  • М’ясо порізати на поціонние шматки товщиною 3 сантиметри. Натріть його сіллю і перцем, викладіть у великій деко, додайте оливкову олію, лавровий лист і цибулю. Гарненько перемішайте, щоб м’ясо повністю покрилося маслом.
  • Запікайте ягняти близько 30-ти хвилин, потім вийміть деко з духовки. Зменшіть температуру в духовці до 170 градусів. Деко накрийте алюмінієвою фольгою і запікайте ще 1 годину. М’ясо має получітьмя м’яким і легко відділятися від кісток.
  • Подавайте запечене ягня гарячим зі свіжою зеленню і пасхальним хлібом.

Більше рецептів пасхального меню ви можете знайти у відповідному розділі.