Весняні роли — це невеликі смажені рулетики з начинкою з фаршу і рисової локшини, загорнутої в рисовий папір. Якщо в супермаркеті вашого міста у відділі східної кухні не знайшлося рисового паперу, замініть її тонкими білими лавашами (так званий вірменський хліб).

Склад:

  • 100 грам рисової локшини
  • 2 яйця, збитих по-окремо
  • 450 грам свинячого фаршу
  • 3 штуки середньої моркви, очищеної та натертої
  • 1 маленька цибулина, дрібно порізана
  • 1,5 чайні ложки рибного або соєвого соусу
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1/2 склянки зеленої цибулі, подрібненого
  • 15 аркушів рисового паперу (можна замінити тонкими білими лавашами)
  • 1/2 склянки рослинного масла

Спосіб приготування:

  • Зваріть локшину за рецептом. Коли вона охолоне, поріжте її на шматочки 6 сантиметрів завдовжки. Розігрійте духовку до 90 градусів.
  • У великій мисці змішайте 1 збите яйце, локшину, фарш, морква, цибуля, рибний або соєвий соус, чорний перець і зелену цибулю. Гарненько перемішайте.
  • Покладіть 1 лаваш на стіл, викладіть трохи начинки по центру нижнього краю, загорніть нижній край, щоб приховати начинку, загніть бічні краї лаваша, щоб вони наклалися один на одного. Умочіть кисть в друге збите яйце і промажте лаваш. Загорніть лаваш до верхнього краю, повинно вийти як млинець з начинкою. Загорніть залишилася начинку в решту лаваші.
  • У глибокій сковороді нагрійте масло на середньому вогні. Акуратно покладіть 3 рулету в масло і смажте близько 10-ти хвилин до золотистого кольору, потім переверніть і смажте другу сторону рулетів ще 10 хвилин. Поки смажаться інші рулети, готові тримайте в розігрітій духовці, щоб не холоднішими.
  • Коли все рулети будуть прожарити, розріжте кожен на 4 частини, щоб вийшли роли, і подавайте Весняні роли гарячими з соусом Нуок чам для умочування.