Випічка в Німеччині не подається як десерт після основної страви, вона є основною стравою на полуденок. Традиційно полуденок складається зі шматочка якогось пирога або тістечка і чашки кави або чаю, або склянки молока. Відкритий яблучний пиріг з лимонною цедрою з німецької рецептом - просто смакота! З'їдається за один присід разом з крихтами і тарілкою Спробуйте відкритий яблучний пиріг як альтернативу нашому пирога з яблуками (Шарлотці).
Склад:
- 1 лимон
- 4 штуки середніх червоних яблук
- 5 столових ложок з гіркою борошна
- 1 0,5 чайних ложки розпушувача тесту
- 100 грам вершкового масла або маргарину, розм'якшеного
- 1/2 склянки і 2 столові ложки цукру (вони знадобляться нам по-окремо)
- 2 яйця кімнатної температури
- 2 чайні ложки меленої кориці
- Збиті вершки для прикраси (за бажанням)
Спосіб приготування:
- З лимона зріжте шкірку, потріть її на дрібній тертці. З лимона вичавіть сік в невелику мисочку. Яблука очистіть від шкірки і насіння, розрізавши на часточки. Складіть очищені яблука в мисочку з лимонним соком, тоді вони не будуть окислюватися і темніти.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- У великій мисці змішайте вершкове масло і 0,5 склянки цукру, додайте яйця і натерту лимонну цедру. Ретельно збивайте (можна в блендері) до освіти пухнастою піни. Потім додайте борошно і розпушувач тесту, перемішайте гарненько і вилийте тісто в форму для запікання, змащену маслом.
- Зробіть в кожному шматочку яблука з круглою боку глибокі поздовжні розрізи через кожні 3 міліметри. Втисніть яблука в тісто нарізаними сторонами вгору.
- У маленькій мисочці змішайте корицю і 2 столові ложки цукру, рівномірно посипте цією сумішшю тісто.
- Випікайте Відкритий яблучний пиріг 30-40 хвилин, перевіряйте на готовність, протикаючи його зубочисткою - вона повинна вийти сухою і чистою. За бажанням подавайте пиріг зі збитими вершками.