Випічка в Німеччині не подається як десерт після основної страви, вона є основною стравою на полуденок. Традиційно полуденок складається зі шматочка якогось пирога або тістечка і чашки кави або чаю, або склянки молока. Відкритий яблучний пиріг з лимонною цедрою з німецької рецептом — просто смакота! З’їдається за один присід разом з крихтами і тарілкою Спробуйте відкритий яблучний пиріг як альтернативу нашому пирога з яблуками (Шарлотці).

Склад:

  • 1 лимон
  • 4 штуки середніх червоних яблук
  • 5 столових ложок з гіркою борошна
  • 1 0,5 чайних ложки розпушувача тесту
  • 100 грам вершкового масла або маргарину, розм’якшеного
  • 1/2 склянки і 2 столові ложки цукру (вони знадобляться нам по-окремо)
  • 2 яйця кімнатної температури
  • 2 чайні ложки меленої кориці
  • Збиті вершки для прикраси (за бажанням)

Спосіб приготування:

  • З лимона зріжте шкірку, потріть її на дрібній тертці. З лимона вичавіть сік в невелику мисочку. Яблука очистіть від шкірки і насіння, розрізавши на часточки. Складіть очищені яблука в мисочку з лимонним соком, тоді вони не будуть окислюватися і темніти.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • У великій мисці змішайте вершкове масло і 0,5 склянки цукру, додайте яйця і натерту лимонну цедру. Ретельно збивайте (можна в блендері) до освіти пухнастою піни. Потім додайте борошно і розпушувач тесту, перемішайте гарненько і вилийте тісто в форму для запікання, змащену маслом.
  • Зробіть в кожному шматочку яблука з круглою боку глибокі поздовжні розрізи через кожні 3 міліметри. Втисніть яблука в тісто нарізаними сторонами вгору.
  • У маленькій мисочці змішайте корицю і 2 столові ложки цукру, рівномірно посипте цією сумішшю тісто.
  • Випікайте Відкритий яблучний пиріг 30-40 хвилин, перевіряйте на готовність, протикаючи його зубочисткою — вона повинна вийти сухою і чистою. За бажанням подавайте пиріг зі збитими вершками.