Дуже ніжне і надзвичайно смачне Вишневе морозиво з шоколадом. Процес приготування досить довгий і непростий, але результат вище всяких очікувань!

Склад:

  • 3 склянки стиглих вишень, очищених від кісточок і дрібно порізаних
  • 1/3 і 0,5 склянки цукру (вони знадобляться нам по-окремо)
  • 1 чайна ложка соку лимона
  • 2 склянки жирних вершків
  • 100 грам темного шоколаду, тертого
  • 1 стакан молока
  • 1 чайна ложка солі
  • 7 яєчних жовтків
  • 1 столова ложка ванілі

Спосіб приготування:

  • У невеликій каструльці змішайте вишню і 1/3 склянки цукру, варіть на середньому вогні 5 хвилин, поки суміш не почне набувати консистенцію сиропу. Додайте сік лимона, перемішайте і зніміть з вогню. Викладіть суміш в мисочку і поставте в холодильник.
  • У невеликій каструльці злегка нагрійте 0,5 склянки вершків, зніміть з вогню і додайте тертий шоколад. Ретельно перемішуйте, поки весь шоколад не розчиниться. Поставте і цю суміш в холодильник.
  • У маленькій каструльці змішайте молоко, 0,5 склянки цукру, сіль і ваніль. Доведіть до кипіння, але не кип'ятіть, зніміть з вогню і дайте настоятися протягом 1 години.
  • У мисці злегка збийте вінчиком яєчні жовтки. Розігрійте молоко з ваніллю на середньому вогні, влийте акуратно 1/3 молочної суміші до жовтків і ретельно перемішайте, влийте решту молочну суміш, так само ретельно перемішуючи. Потім поверніть молочно-яєчну суміш в каструльку і готуйте на повільному вогні, помішуючи дерев'яною ложкою, поки суміш досить не загусне, щоб стікати повністю з опуклою боку ложки.
  • Зніміть суміш з вогню і акуратно влийте в неї вершки, постійно помішуючи. Поставте миску в холодильник мінімум на 2 години.
  • Потім гарненько розмішайте морозиво, викладіть частина в контейнер для заморозки, зверху викладіть частина вишневої суміші і частина злегка підігрітою шоколадної суміші. Потім знову морозиво, вишнева і шоколадна суміш. Закрийте контейнер і заморозьте протягом 4-х годин. Використовуйте спеціальну ложку для морозива, щоб сформувати кульки Вишневого морозива.