Готуємо м'ясо в мікрохвильовій печі

  Час приготування м'яса в мікрохвильовій печі буває досить різним. Найчастіше це залежить від ваги самого шматка, жирності, якості, свіжості і так далі. Готове м'ясо ви навряд чи зможете визначити на око. Для цих цілей застосовують спеціалізований термометр.

Посуд для готування вибирають також спеціалізовану, для приготування в мікрохвильовій печі. Найчастіше в магазинах вона позначена відповідними маркуванням, наклейками або позначеннями. В крайньому випадку можна попросити допомоги у продавців-консультантів. Такий посуд жаростійка і неметалеві. Можна застосовувати гриль або грати для вашої печі (іноді йдуть в комплекті з піччю). Для приготування м'яса вибираємо неглибоку ємність. У центрі можна поставити маленьке перевернуте блюдце, в яке буде текти зайвий сік і жир. Зверху на нього покладемо шматок м'яса. Для того, щоб не забруднити саму піч і щоб уникнути розбризкування соку накриваємо м'ясо папером (також знаходимо в спеціалізованих магазинах, можна взяти рукав для запікання). Так наше м'ясо стане ще соковитіше.

Заздалегідь м'ясо солити не потрібно, це потрібно робити при майже повній його готовності, м'ясо вийде ніжніше і набагато м'якше. До спецій це не відноситься, їх можна класти на самому початку. Після приготування страви варто дати відпочити близько десяти хвилин, після закінчення цього часу воно «настоїться», а температура всередині нього трохи підвищиться.

Найпоширеніша помилкова думка - маленькі шматки м'яса швидше і краще готуються. М'ясні страви приходять в готовність через 11-12 хвилин після початку запікання, а маленькі шматочки вийдуть жорсткими і сухими. Також готовність залежить від кількості жиру. Якщо ви спостерігаєте, що шматки стають сухими, можна полити їх приправою або додатковою порцією масла.

Якщо ви все ж задумали готувати не цілісний шматок, постарайтеся нарізати його рівномірно. На початку приготування можна прикрити заготовку фольгою, але потім приберіть її, щоб шматочки придбали рум'яний колір і добре засмажити. За бажанням, можна запекти разом з м'ясом овочі або, наприклад, яблука. Покладіть їх за кілька хвилин до готовності (в залежності від виду овоча, якщо це картопля - потрібно більше часу).