Секрет приготування смачного плову

Той, хто хоч раз в житті спробував справжній узбецький плов напевно захоче розгадати секрети його приготування. Спробувавши кілька рецептом приготування, можна створити справжній кулінарний шедевр.

Головний секрет вдалого плову полягає не тільки в якості використовуваних продуктів, а й в техніці його приготування. Смак отриманого страви залежить від правильного поєднання таких інгредієнтів, як м’ясо та рис. Найголовніше, не розварити рис, щоб не перетворити його в кашу, потрібно, щоб він нудився. Найкраще відмовитися від круглих або довгих зерен рису, так як вони швидко розварюються і злипаються. Ідеальні виду рису для справжнього плова- це узбецькі або таджицькі сорти. Саме вони ідеально вбирають воду і жир, однак тримають форму. Перед приготуванням необхідно ретельно перебрати зерна рису і замочити його на кілька годин. Що стосується м’яса, то ідеально, якщо це буде баранина. Однак, любителі курки, можуть сміливо використовувати її для плову.

Моркву слід різати соломкою, тертку використовувати краще не варто. Дуже важливо, щоб довжина соломки була досить довгою, адже від цього теж залежить аромат плову. Також, варто додати ріпчасту цибулю. Що стосується приправ і спецій, то вони є необхідним елементом справжнього узбецького плову. Найкраще вибирати барбарис, гострий перець і зерна зіри. Щоб не зіпсувати плов, краще не використовувати готові набори приправ для плову. Спеції слід додавати в середині процесу приготування.

Масло для плову необхідно підбирати з особливою ретельністю. Кухарі рекомендують готувати плов на кукурудзяному або кунжутному маслі, однак традиційне оливкова теж підійде.

Дивно, що на смак плову надає якість посуду, в якій він готувався. Найкращий варіант-це товстий чавунний казан або мідна каструля з високими бортами. Найкраще вибрати не новий посуд.

Щоб отримати ідеальний плов, ні в якому разі не слід відкривати кришку впродовж всього процесу готування. В іншому випадку, рис вийде жорсткий і втратить аромат. Плов необхідно подавати гарячим, щоб надовго зберегти його таким, можна загорнути каструлю в щільне ковдру, яке добре утримує тепло. Плов слід покласти на кругле блюдо з маленькими бортами. Рис найкраще укласти невеликою гіркою, зверху покласти шматочки м’яса. Прикрасити блюдо можна свіжою зеленню.