Кулінарія - це не просто приготування якоїсь страви. Кулінарія - це цілий світ секретів, вишукувань і шедеврів. Посмажити курку може кожен, але посмажити її так, щоб смак надовго запам'ятався, дано не кожному. Навчитися, звичайно ж можна, але в будь-якому випадку, внутрішнє чуття повинно бути присутнім.

Не дарма розмова зайшла про курочку. Адже це саме те, що люблять поїсти 99% людей на планеті. Рецептів приготування є величезна безліч. Якщо розглядати всі рецепти - не вистачить і місяця. Курку можна посмажити, нарізавши на окремі шматки, а можна і запекти в духовці цілком. Все це на ваш вибір. Але варто поговорити про ті способи, які відомі не багатьом. Наприклад з рецептом курочки з кабачками з яким можна ознайомитися на сайті далі.

Курча тютюну - це безпрограшний варіант на свято або до приходу гостей. Але далеко не всі знають, як можна зробити його смак незабутнім, а м'ясо - соковитим. Ця страва є споконвічно грузинським, але на сьогоднішній день, існуємо багато перевтілень класичного рецепту. А для тих, хто любить гостріше, цей рецепт буде в самий раз. Беремо невеликого курчати, розрізаємо його по середині грудки і розкриваємо як книжку. Окремо готуємо суміш: кетчуп (не гострий), мацоні, перець Чилі, куркуму, паприку, чорний мелений перець і сіль. Все це перемішує до однорідності. Рясно обтирає нашого курчати з обох сторін. Щоб м'ясо просочилося усіма ароматами спецій і соусу, необхідно залишити його в холодильнику на 2 години. Після акуратно викладаємо на деко спинкою вгору і відправляємо в духовку на 250-300 градусів. Через 30 хвилин курча буде готовий. Це можна буде помітити по золотистій скоринці. Аромат готового блюда зведе вас з розуму. Поєднання трьох вілов перцю і куркуми додасть вашому курчати не тільки апетитний запах, але і неповторний смак: одночасно солодкий і гострий.

Любителі плавлених сирів гідно оцінять цей рецепт. Курку нарізаємо на кілька частин, не дуже дрібно, але і не дуже крупно, посолити і поперчити. Залишимо курку "відпочити" хвилин 30 і відправляємо на розігріту сковороду, попередньо додавши масло. Врахуйте, що курка виходить соковитіше з вершковим або топленим маслом, ніж з рослинним. Поки вона смажиться, готуємо соус. Плавлений сир, 150 грам сметани, 3 зубчики часнику і улюблені спеції з'єднуємо разом і ретельно заважаємо. Коли наша курочка придбаний рум'яний колір, зменшуємо вогонь і додаємо соус до неї. Соус повинен обволікати курку повністю, тому слід гасити близько 20 хвилин. Вийшло тушковане блюдо оцінять усі ваші домочадці.

А ще курка популярна своєю різноманітністю рулетів. Ось один з рецептів.

В 1 кілограм курячого фаршу додаємо 1 яйце, 3 столові ложки борошна, сіль, перець і приправи за смаком. Для начинки беремо заздалегідь відварені і крупнонарезанние печериці; 2 різнокольорових болгарських перчика; 1 дрібно нарізаний смажену цибулю; і свіжу зелень. Отриману масу перемішати і збризнути часточкою лимона. Фольгу трохи намазати маслом, щоб фарш легко відійшов. Викласти фарш, утрамбувати до однакової товщини і викласти начинку. Сформувати рулет, закрити в фольгу і поставити в духовку на 40-50 хвилин на 250 градусів. Коли ваш рулет буде готовий, викладіть його на блюдо, розріжте на порції. При подачі можна прикрасити, посипавши кунжутом і подрібненим барбарисом.

Які б рецепти в приготуванні своїх страв ви не вибирали, завжди пам'ятайте, що творець - це Ви і Ви можете надавати вашій страві ту чи іншу "форму". Смачного!