Яловичина, тушкована з цибулею в томатній пасті, виходить дуже ніжною і соковитою завдяки тому, що гаситься довго на мінімальному вогні. На гарнір до тушкованої яловичини відмінно підійде відварний рис або локшина.

Склад:

  • 3 столові ложки рослинної олії
  • 900 грам яловичої вирізки, нарізаною 5-тісантіметровий кубиками
  • 3 склянки цибулі, нарізаного тонкими кільцями
  • 2 зубчики часнику, дрібно порізаних
  • 180 грам томатної пасти
  • 4 склянки яловичого бульйону
  • 1 стакан води
  • 1/2 склянки червоного винного оцту
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/8 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1/2 чайної ложки кориці, меленої
  • 1 лавровий лист

Спосіб приготування:

  • У великій сковороді нагрійте масло на вогні вище середнього. Обсмажте в ній м’ясо до коричневої скоринки з усіх боків. Акуратно викладіть м’ясо дерев’яною лопаткою в миску і відставте в сторону.
  • У тій же сковороді обсмажте до золотистого кольору цибулю і часник. Поверніть в сковороду обсмажене м’ясо, додайте томатну пасту, яловичий бульйон, воду, оцет, сіль, перець, корицю і лавровий лист, добре перемішайте.
  • Накрийте сковороду кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму. Гасіть 3,5 години, поки м’ясо не стане дуже м’яким, перемішуючи кожні 20 хвилин. Соус повинен стати дуже густим. Вийміть лавровий лист і подавайте Яловичину, тушковану з луком гарячої.