Для приготування смаженої Яловичини з овочами по-китайськи можуть бути використані будь-які зелені овочі (свіжі або заморожені): зелений стручковий горошок (в оригінальному рецепті саме він), брокколі, стручкова квасоля, спаржа і т. Д. Яловичину також можна замінити на свинину, курку, або навіть сир тофу (варіант для вегетаріанців). Яловичина з овочами по-китайськи відмінно поєднується з тушкованою пекінською капустою або з локшиною.

Склад:

  • 0,5 кілограма яловичини без кісток (як для відбивних)
  • 2 склянки солодкого стручкового горошку
  • 1/2 склянки консервованих втеч бамбука, тонко нарізаних
  • 1/2 склянки грибів, нарізаних соломкою
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • 1 столова ложка устричного соусу (не обов’язково)
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • 1 чайна ложка кунжутного масла
  • 1 чайна ложка цукру
  • 4 столові ложки рослинної олії (ріпакової, соняшникової)
  • 1/2 чайної ложки солі

Спосіб приготування:

  • Наріжте яловичину на тонкі порційні шматочки. М’ясо нарізати тонко легше, якщо воно злегка подморож.
  • Змішайте в мисочці соєвий соус, устричний соус, кукурудзяний крохмаль, кунжутне масло і цукор. Ретельно перемішайте доти, поки цукор не розчиниться. Залийте маринадом м’ясо.
  • У стручків гороху обріжте стебла, цілі стручки промийте і просушіть паперовим рушником. Решта зелені овочі також промийте і просушіть. Якщо вони заморожені, дайте їм час відтанути.
  • Нагрійте 2 столові ложки рослинної олії в сковороді або воке. Покладіть в сковороду горох, стебла бамбука або інші овочі і гриби, посоліть. Обсмажте, постійно помішуючи, поки горох не стане темно-зеленим (близько 2-х хвилин). Викладіть в миску.
  • В ту ж сковороду налийте ще 2 столові ложки масла і обсмажте в ній м’ясо, постійно помішуючи, майже до готовності (близько 5-ти хвилин).
  • Додайте до м’яса обсмажені раніше овочі і смажте, постійно помішуючи, до повної готовності м’яса. Подавайте Яловичину з овочами по-китайськи гарячої.