Запечена гуска з яблуками і квашеною капустою

Три тижні перед різдвом в Німеччині триває піст. А в різдвяний вечір на столах з’являється традиційнийЗапечена гуска з яблуками і квашеною капустою.

Склад:

  • 1 тушка гусака, випотрошена (2,5 — 3 кілограми)
  • 1 стакан квашеної капусти
  • 3 середніх зелених яблука
  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 3 столові ложки вершкового масла, розтопленого
  • 1 стакан сухого червоного вина
  • 1 лавровий лист, дрібно нарізаний
  • 1 столова ложка меленої кориці
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю

Спосіб приготування:

  • Тушку гусака ретельно промийте проточною водою. Зріжте невеликий шматочок жиру, розтопіть його в сковороді.
  • Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте тонкими часточками. У гусячому жиру обсмажити цибулю до м’якості, додайте яблука і квашену капусту, обсмажуйте ще хвилину. Потім додайте лавровий лист і корицю, все перемішайте, готуйте на середньому вогні 15 хвилин, постійно помішуючи.
  • Розігрійте духовку до 250 градусів.
  • Нафаршіруйте гусака обсмаженої сумішшю, акуратно зашейте отвір ниткою. Змастіть гусака половиною вершкового масла. Нагрійте вино і вилийте його в деко. Покладіть в деко гусака, посипте його сіллю і перцем, поставте в духовку. Через 15 хвилин знизьте температуру в духовці до 180 градусів.
  • Запікайте гусака з яблуками близько 3-х годин до готовності, періодично поливаючи його вершковим маслом, вином і витопити жиром з дека. За півгодини до готовності додайте в деко очищений картопля і яблука для гарніру. Запечена гуска з яблуками і квашеною капустою багато прикрасить будь-який, не тільки різдвяний, стіл.

Якщо вам захотілося екзотики, значить вам обов’язково сподобається кубинська новорічна індичка з рисом і чорними бобами.