Запечена морський окунь

Ще одне традиційно новорічне італійське блюдо — запечений морський окунь з зеленню. Приготувати його елементарно просто, а аромат… ммм! А смакота яка! Якщо ви любитель риби, вам обов’язково сподобаєтьсяЗапечена морський окунь .

Склад:

  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 стрілки зеленої цибулі (знадобиться тільки біла частина), дуже дрібно порубані
  • 4 штуки філе морського окуня
  • 1/2 чайної ложки морської солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1/2 чайної ложки орегано, сушеного
  • 1 чайна ложка лимонної цедри, натертої
  • 1 чайна ложка апельсинової цедри, натертої
  • 1/2 склянки сухого вермуту або білого вина
  • 1 столова ложка вершкового масла, нарізаного дрібними кубиками
  • 1/2 склянки свіжого листя базиліка, дрібно нарізаних
  • 1/2 склянки свіжої петрушки, дрібно нарізаною
  • 1/2 склянки свіжого листя селери, дрібно нарізаних

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Налийте в деко оливкова олія, додайте зелену цибулю, сіль, перець, орегано, лимонну і апельсинову цедру, все перемішайте.
  • Викладіть на деко філе окуня, лускою вгору, зверху полийте рибу вермутом або вином. Викладіть зверху на рибу вершкове масло і поставте в середину духовки. Запікайте окуня кілька хвилин, поки він не стане трохи твердіше на дотик.
  • Викладіть окуня на блюдо. Сік, в якому запікалася риба, вилийте в невелику каструльку. Додайте базилік, петрушку і селеру, поставте на слабкий вогонь. Ретельно все перемішайте і готуйте соус кілька хвилин. Якщо соус виходить дуже густий, додайте столову ложку окропу. В результаті соус має нагадувати соус песто.
  • Розділіть соус на 4 частини, полийте їм запечене філе окуня.
  • Запечена морський окунь готовий, подавайте відразу ж.

Спробуйте також запечене філе риби з лимонним соком і томатами по грецькому рецептом. Або пряну рибу з традиційними індійськими спеціями.